>>HOME
mensactief_home

www.MensActief.nlZwangertotaal

ZwangerTotaal biedt een volledig bewegingsprogramma voor zwangeren met klachten.
Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. In sommige gevallen gaat dit gepaard met klachten zoals bekkenpijn, urineverlies of rugklachten.
Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is.

Het aanleren van een goed houding- en bewegingspatroon tijdens de zwangerschap voorkomt, verhelpt of vermindert in veel gevallen deze klachten.

ZwangerTotaal is een programma wat ontwikkeld is door oefentherapeuten in samenwerking met verloskundigen. Het programma omvat een groepstraject tijdens de zwangerschap en een groepstraject na de bevalling. Dit programma kan in zijn geheel gevolgd worden, maar het is ook mogelijk om één van de twee te volgen.

Bij deelname aan het programma van ZwangerTotaal leer je de basisprincipes van gezond bewegen tijdens en na de zwangerschap. We geven uitleg over het ontstaan van bekken- en rugklachten en nog belangrijker...
Hoe je deze klachten kunt voorkomen !
De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in verschillende situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden.

Ook besteden we aandacht aan de voorbereiding op de bevalling. Er is één partnerles, waarin je samen met je partner oefent en praktische tips krijgt. Daarnaast krijg je informatie en handige tips van de verloskundige, die één gastles zal geven.

De kracht van ZwangerTotaal is de aandacht voor elke zwangere individueel, waarbij de klachtgerichte aanpak per persoon centraal staat. Dit wordt bereikt door de combinatie van individuele en groepsbehandelingen.

Binnen het ZwangerTotaal programma kan de oefentherapeut, wanneer dit nodig is en wanneer je hiermee instemt, overleggen met de verloskundige, gynaecoloog of huisarts, zodat ieder de begeleiding op elkaar kan afstemmen.